Am inaugurat primul atelier Acul în carul cu fân

Detalii proiect

  • Data

     aprilie 22, 2016

  • Categorie

     Hârtie

Poveștile iei a inaugurat primul atelier pentru copii într-un spațiu destinat să găzduiască minți doritoare de cunoaștere și inimi dornice de joc, joacă și creație.

“Acul din carul cu fân” este un atelier destinat copiilor cu vârste între 3 și 13 ani și care se desfășoară în fiecare zi de marți și joi a fiecărei săptămâni între orele 17:30 si 19:30. În cadrul acestui atelier vom exersa diferite tehnici de lucru pe tema tradițiilor și obiceiurilor populare românești.

De ce “Acul din carul cu fân”? Pentru că “Acul din carul cu fân” este despre o continuă Căutare, despre a învăța despre tradiții și obiceiuri populare românești, despre descoperirea nesfârșită a izvoarelor străbune despre: viață, copilărie, port, doine, povești, semnele vremii, ale apelor, cerului și pământului, despre meșteșuguri, sărbători și toate celelalte câte știau bunii noștri…

IMG_0756

Atelierul a fost structurat pe trei activități:

Semne și simboluri străvechi în cadrul căreia copiii au realizat semen de carte având la dispoziție resurse care adună laolată semne și simboluri cusute pe iile românești.

Oul încondeiat a fost o activitate creativă realizată în tehnica desen în creioane colorate.

Felicitare de Sfintele Paști a cuprins un mix de tehnici creative: decupare și lipire și lucrul cu mărgele de nisip.

13062891_480710462120302_6826951962402804626_o

Materialele utilizate în cadrul atelierului sunt: carton alb, hârtie color, pânză matador, mărgele de nisip, panglică tricolor, creioane colorate, carioca, lipici solid pentru crafting și foarfece. Toate aceste material sunt la îndemână și ușor de mînuit de către copii și oferă o serie de beneficii intelectuale, fizice și psihologice pentru cei mici care îi ajută să își continue dezvoltarea armonioasă.

Toate tehnicile creative exersate de copii sunt destinate să ajute la coordonarea mână-ochi, dar aduc și beneficii micilor participanți:

  • îi determină să își folosească abilitățile intelectuale asociind și combinând forme și culori pentru realizarea unei compoziții;
  • mișcările necesare executării activităților creative stimulează desvoltarea simțurilor copiilor și a abilităților motorii, astfel că beneficiile fizice au menirea să îi relaxeze și distreze pe cei mici;
  • faptul că cei mici lucrează laolaltă și împărtășesc emoții, sentimente le stimulează dorința de integrare în mica echipă creativă, dorința de a duce la capăt proiectul început, dar le oferă și satisfacția lucrului bine realizat. Astfel integrarea într-un grup de lucru, le stimulează nu doar spiritul de competiție, ci le satisfice și nevoia de interacțiune cu ceilalți copii prezenți. Toate acestea, împreună, sunt considerate avantaje ale activităților creative ce decurg din simpla participare la atelierul “Acul din carul cu fân” organizat la Poveștile iei.

Poveștile iei

 

Mulțumim copiilor și părinților implicați în activitățile Poveștile iei și vă invit să participați cu încredere la atelierul Acul în carul cu fân pentru a oferi copiilor posibilitatea de a-și descoperi rădăcinile, dar și de a învăța despre tradiții și obiceiuri populare românești într-o atmosferă de basm și într-o atmosferă ludică și prietenoasă.

Vă aștept cu drag, Maria