MăIAstra – atelier de cusături tradiţionale

Detalii proiect

Durata: 2 ore, în fiecare miercuri, în intervalul 17.30 – 19.30

Preţ: 12 lei/oră/copil (preţ promoţional)

Vârsta: peste 10 ani

Materiale: asigurate de către Poveştile IEI

Tehnici: broderie, ţesut, împletituri etc. În plus, vom avea discuţii despre tradiţii şi obiceiuri, astfel încât să existe o componentă profund educativă, nu numai artistică şi creativă.

Inscrieri şi informaţii suplimentare: Corina Ciuraru, 0766600137

Scopul: 

Atelierele Poveştile IEI formează copii creativi, dezvoltaţi armonios şi complet, în respectul tradiţiilor româneşti.

Obiectiv:

Ne propunem să începem gradat cu explicarea şi exersarea tehnicilor de bază în broderie şi să realizăm mici obiecte brodate până la piese mai complexe, provocarea finală fiind IA!

Beneficii:

Copiii care deprind broderia românească se conectează la tradiţii, sunt mai legaţi de familie, rădăcini şi îşi respectă trecutul şi originile. Avem mare nevoie de astfel de generaţii, iar atelierul MăIAstra, pe lângă broderia propriu-zisă, va dezvolta în copil dragostea de frumos, de istorie, de obiceiuri.

Această activitate atrage după sine o stare de bine, ca rezultat al concentrării simultane, fizice și mentale, pe o anumită sarcină. Fără concentrare, e greu să coși – nenumăratele degete înțepate stau drept mărturie a acestui fapt.

Coordonarea mână-ochi este bună pentru creier dar și pentru păstrarea agilității degetelor. Mintea și organele agile conduc la creșterea agilității generale și a atenției. Pentru copii acestea sunt elemente foarte importante, care ajut[ ]n procesul de educaţie.

Pornind de la faptul că multe dintre activitățile moderne nu au un rezultat final fizic și pentru unele persoane “producția” este invizibilă, un beneficiu al cusutului îl constituie și bucuria și mândria pentru realizarea fizică a unei noi lucrări, bucurie însoțită de exclamații de genul “Am făcut-o!”

Broderia are şi alte beneficii suplimentare. Unul dintre ele este dezvoltarea creativității ca rezultat al concentrării, în timpul lucrului, și pe diagrame. Urmărirea logicii diagramelor este eficientă și în menținerea trează a atenției.

Deși ar putea fi considerată o practică care nu necesită efort fizic, cusutul poate contribui la îmbunătățirea stării de sănătate fizică. Explicația e simplă: sistemul nervos fiind cel care controlează toate funcțiile corpului, când acest sistem funcționează bine, toate celelalte funcții ale organismului funcționează mai bine.

DSC09773

Satisfacţiile copiilor, dar şi ale părinţilor, vor fi enorme!

MăIAstra vă aşteaptă să vă împărtăşescă tainele ei!